Vaiko eikö sittenkään.. Kesän taipparit sopivien etäisyyksien päässä on nyt listattu ja siitä vaan valitsemaan. Todella vahva aikomus on nyt siis käydä koittamassa ainakin Hildan kanssa tän vuoden aikana. Hildankin kanssa on toki vielä hommaa mutta mun mielestä sillä on reippaasti paremmat mahdollisuudet ykköseen kun Odessalla.

To-do-list Hildalle

  • laukausvarmuus?
  • häiriötreenit (voi olla että pakko jättää väliin ja vaan toivoa parasta..), erilaiset treenipaikat
  • pidempiä etäisyyksiä hakuun ja pidempi jälki, sen verran rutiinia ettei varmasti ole epäselvää mitä ollaan milloinkin tekemässä
  • tsekkaus riistalla

Mitäpä tuohon sit muuta voi sanoa.. Voi vaan toivoa parasta. Ois tosi kiva että Hilda kuitenkin sais yrittää mahdollisimman puhtaasti niillä omilla taipumuksillaan ja sit jos ei niillä mene niin mä vasta menisin sotkemaan asioita. Toki on treenattu mutta loppujen lopuks hyvin vähän on perusjuttujen jälkeen tarvinnut rautalangasta vääntää yhtään mitään vaan kivasti hoksannut kaiken melkeen ite. Perusjuttuja tietty vois vielä vääntää pikkusen lisää.. Mutta mitä haastavampi tehtävä sen hienommin sujuu perusjututkin siinä samassa. Esim. hakuruudussa kaikki damit on tulleet käteen asti ilman ylimääräisiä pelleilyjä. Ja eihän sitä muuten pääse jatkamaankaan jos ei tee edellistä kunnolla. Taippareita pidemmälle ei sitten oliskaan mitään asiaa ennen kun kaikkea ois hiottu oikeen olan takaa.

Odessan lista (noin niinku lyhyin mahdollinen versio)

  • uinti (aah mikä urakka)
  • huolellisuus hakuruutuun, kestävyys (kun jättäisi turhuudet pois?)
  • jäljelle sama homma
  • riistan kanssa vois olla varmempikin

= kaikki paitsi perusasiat + tuo uinti

Odessan kanssa tuntuu tulevan ongelmia nopeampaan tahtiin kun edelliset saadaan kuntoon.. Voin sanoa että tuo uiminen harmittaa mua aivan älyttömästi. Se on aiemmin ollut melkeen samanlainen vesipeto kun Hilda ja vesinouto oli taippareissa se varma nakki. Pikkasen tuntuu välillä epätoivoselta tää touhu mutta jospa se tästä. Hakuruutu on kyllä parantunut kivasti mutta kuten sanottu, kolme vuotta nuorempi Hilda-kakara hoitaa sen huomattavasti paremmin. Ajatella kun Odessaakin ois pikkasen aiemmin älynnyt alkaa treenata näihin haastavampiinkin tehtäviin.

Mä olen jo puoliksi lomalla eli treeniä on tiedossa.Tänään halusin tehdä nopean mutta hyödyllisen treenin eli..

..kaikki koirukset mukaan ja passiharjottelua muille kun yks tekee lyhyen treenin. Arvatenkin vanhemmat hoiti homman jo kokemuksen tuomalla varmuudella. ;)

Selkeesti treeni olikin tarkotettu Hildalle jonka oon huomannut käyvän pikkasen kuumana kun muiden treeniä joutuu katselemaan tai tietää ylipäätään että joku muu treenaa ja hän ei..

..vaan eipä tuo tuntunut mikään ongelma olevan ainakaan oman porukan kesken treenattaessa. N ja O tietty näyttivät hienosti mallia.

Ens kerralla Hilda saakin jäädä passiin ihan itekseen ettei liian helpoks mene. ;)

Omalla vuorollaan Hilda sitten pääsi treenaamaan häiriössä. Kyllä ihan omassakin porukassa on varmasti riittävästi, koska yhtä mielellään menisi niiden kuin uusien tuttavuuksien kanssa leikkimään. Toisella treenikerralla uskalsin siis ottaa Hildalle vielä treenin, jossa joutui tulemaan damin kanssa Ninnin ja Odessan ohi mun luo, yllättävää kyllä ei vilkaissutkaan muihin. :)

Niin ja se häiriötreenien puute nyt ja jatkossa meinaa siis sitä, että ei käydä yhdistyksen treeneissä enää ja valitettavasti myöskin GR:n leiri taitaa jäädä tältä kesältä. Pakko miettiä tällä hetkellä vähän tarkemmin, mihinkä rahaa laittaa. Odessa ainakin on silti tarkoitus näyttelyssä käyttää, Oriveden ilmo meni multa ihan ohi ja nyt sit yks mahdollinen olisi Lammilla 17.7. Kaunis paikka viettää kesäpäivä joten se on tosi vahva vaihtoehto. Toki kesän aikana ois kerrankin kiva jokin reissu ihan itsekseenkin tehdä ja sehän ois moninkertanen kiva kun siihen sais koiraharrastuksenkin yhdistettyä. :) Katsellaan.  Sopiva kasvattajan peruskurssikin löytyi ja ainakin itse meinasin sinne tavalla tai toisella hankkiutua.

 Ja loppuun vielä yks kuva kaikista kolmesta koiruudesta. Odessan mielestä tää oli ihan tyhmä juttu.

 (eli vas. Odessa, Hilda, Ninni)