Jes, kauan odotettu kevät on vihdoin täällä! Sen ja päättyneen koeviikon kunniaks kuva puhtaasta, trimmatusta Odessa-neidistä tähän alkuun.

Näyttelyitä ois tosiaan syytä alkaa taas vilkuilla kohtapuoliin.. :)

Ja sit nuorison yhteiskuva.     

Kröhm, arvatkaa kumpi on kumpi..

Ja sit asiaan. Tätä vasta ollaankin odotettu: taipparikurssi! Päädyin lopulta Odessaan, mikä olikin varsin fiksu veto. Nyt mun on mahdollista oikeesti keskittyy kouluttaan itteeni kun ei tarvi murehtia pikkujuttuja ja käyttää kaikkea energiaa siihen että koira pysyis jotakuinkin hanskassa. Toi kurssi on musta tosi lohdullinen kun miettii, mitä meidän treenaaminen Hildan kanssa välillä on, loppujen lopuks se on aika hyvin oppinut ja mun pitäs olla ihan tyytyväinen (mitä mä kyllä just nyt oonkin). Ei ne isommatkaan aina niin osaa.

Mutta Odessa kyllä osaa. Ensimmäinen kerta käytäntöä siis takana. Tehtiin perusnoutoa ja damileikkiä, koska monella ryhmässä oli ongelmia palautuksissa/luovutuksissa. Odessan mielestä tais olla vähän blaah, mutta näistä sai varmasti hyödyllistä oppia Hildan ja tulevien tapausten varalle. Perusnoudon Odessa teki hienosti, vaikka parempaankin pystyisi, mutta tässä ei kuitenkaan ollut mitään huomautettavaa.

Ryhmästä kaksi koirakkoa sai tehdä vielä hakuruudun, ja koska Odessalta sujui perusnouto ongelmitta, oltiin me näistä toinen. Tän olinkin sit jo alkuun nimennyt meidän ongelmakohdaks, koska tyhmä ohjaaja ei osaa opettaa. Mä olin tosi huojentunut, kun varmistuin, että ne damit voi tosiaan huoletta heitellä koiran nähden sinne alueelle. Tässä on siis menty oikein. Odessa yllättävän hyvin löysi damit, mutta sit jopa kerran jätti damin ja lähti muuten vaan haistelemaan?! Mitäs mitäs, tämä oli ihan uus juttu. Ilman tota ylimäärästä kohellusta siis meni hyvin ja ihmettelen että mikä se meidän ongelma sitten aiemmin oli..

Loppuun katseltiin vielä riistaa. Odessaa kyllä kiinnosti, mutta aivan ei meinannut alkuun tohtia kouluttajalta sitä ottaa, vaan vilkuili mua vähän epäluulosena. Kun sitten kerran uskaltautui niin hyvin meni. Suuren suuri lokkikin kelpasi lopulta. Lokki saatiin myös kotiin ja voisko nyt sanoo että kokoelma on täysi.. ja niin on pakastinkin. :D Hildalle näytin lokkia myös kotona ja se oli tietysti taas suu ammollaan ennen kun ees ties että mitä sieltä pussista on tulossa. Hildan mielestä mitä vaan voi ottaa suuhun joten noiden vaakkujen kanssa ei tarvi juuri stressata.

Keskiviikosta intoutuneena otin jo torstaina hiukan kiireisestä aikataulusta huolimatta sekä Hildan että Odessan treeniin. Saatiin nimittäin suoraan kotiovelle neljä kappaletta dameja joten sitä hakuruutua on kivempi treenata näin omillaankin nyt. Eli siis hakuruutua kuten keskiviikon treeneissä. Hilda ekana, ihan tosi tosi hieno kaikin puolin. Ja mä vielä mietin että kannattaako sitä ollenkaan ottaa kun ei aina niin nätisti tee edes perusnoutoa. Kyllä kannatti. Hildalla toimii nenä tosi hyvin ja eilen (sekä tänään) kaikki muukin oli enemmän kun mallillaan. Odessalla ihan sama juttu, vähän ehkä hitaammin löysi mutta tänään jo petrasi selkeästi. Molemmilla teetätin vissiin neljä noutoa sekä tänään että eilen.

Tänään tehtiin lisäks jälki kestokanilla, Hildalle ihan jopa kahdesti. Jälki oli lyhyt ja molemmat meni hihnassa. Hildalla taas selkeesti hoksottimet toimi paremmin, että kuinka sitä nenää kannattaa käyttää, mutta myös Odessa pienellä avustuksella malttoi pysyä jäljellä. Ei taas muuta sanottavaa kun että tosi toimiva. Hildan mielestä kestokani on aivan superiiihana ihan niinkun penskanakin ja ylpeenä sitä toi.

Tosi kiva viikko siis, enempikin olis ollut juttua, mutta pitää kohta juosta bussiin eli jospa ens kerralla. :)