Ninnin jalka leikattiin eilen Keski-Suomen eläinklinikalla, nivelside oli mennyt kokonaan poikki oikeasta takajalasta. Leikkaus meni hyvin ja nyt on pitkä toipumisaika edessä: 2-3 kk. Ontumista saattaa jäädä.

Tässä on kyllä nyt sitten projektia, kun on luultavaa, että menee melkein parikin viikkoa, että Ninni alkaa painoa varaamaan jalalle. Nyt sitä täytyy pyyhkeen avulla kannatella ja etenkin tarpeiden teko on vähän haasteellista. Äsken käveli jo itse ulos, ettei sentään kantaa tarvinnut ja pissalla kävi, mutta sen verran hankalalta näytti että mitenkähän isommat tarpeet onnistuu. Meidän kämppäkin kun on mukavasti kolmessa tasossa, niin Ninni täytyy sulkea yhteen.

Kaiken kaikkiaan Ninni on kyllä tosi reipas. Vähän on tänään itkeskellyt ja mietin, onko ok, kun ell. puhui vaan että kun alkaa kunnolla heräillä niin sitten saattaa vikistä.

Jalkaa tutkittaessa löytyi myös lonkasta nivelrikkoa, saa nähdä alkaako oireilla. Ninniähän ei ole kuvautettu, joten sen kunnosta ei sen parempaa tietoa ole, mutta ei ainakaan ikinä ole oireillut.

Hildan kanssa kävin eilen vielä illalla kotiin päästyäni tekemässä hakuruudun, tällä kertaa neljällä damilla ja lisättiin etäisyyttäkin hiukan. Tosi hyvin oivalsi, mitä tehdään ja hienosti kävi sekä etu- että takaosan läpi. Haetutin dameista kolme. Hilda hakee kohtalaisen rauhallisesti, mutta huomaa kyllä kun se jotain löytää, sitten tullaan ruudusta pois ja kovaa. :)

Luovutuksia täytyy hioa ja kanto-otetta myös, hieman liian kevyesti käsittelee dameja ja näyttää siltä että just ja just pysyy suussa. Dami putoaa yleensä jalkoihin. Tosin dameista kaikkein kevyin tulee käteen ja Hilda myös kantaa sitä hienosti.

Riistan kanssa on tilanne todennäkösesti toinen. Otteet lienee melko tiukkoja ja pudottelun pelkoa  tuskin on. Saa sitten enempi keskittyä siihen että malttaa sen otteen irrottaa. En kylläkään ole hetkeen riistaa taas näyttänyt.. Hupsista..