Näinhän tää loma vaan lähenee loppuaan. Parin viikon päästä on taas täysi stressi päällä koulun kanssa. Luottaisin kuitenkin siihen että tänä vuonna uskallan jo ottaa sen verran rennommin että on aikaa sekä Odessan että Hildan kanssa treenata tavoitteellisesti. Hildan kanssa otetaan kyllä varmaan syksy rauhallisesti, se ei välttämättä päästä ihan helpolla kun murkkuikä iskee.

Kuun lopussa odottaa Porin Golden Show, jossa Hilda tekee näyttelydebyyttinsä. Viimeseen asti varmasti mietin vielä että ilmotanko Odessan vai en, kuitenkin aika pitkä aika odotella pennuista narttujen avoimia.. Kyllä kai mä siellä voin tuntitolkulla istua mut jos melkein koko perhe on mukana niin jaa.. Kaipa tuo Odessa voi näytelmöidä myöhemminkin. Tampereelle kun sit kuitenkin vissiin joulukuussa mennään ja Hilda on jo junioreissa niin Odessa menee hyvin samassa. Jos tuo Golden Show vaan jokseenkin menis ok niin kerkeää vielä ilmoittaa Jyväskylän KV:seen pentuihin. Että jos nyt ei aivan sekoa. Kuitenkin ihan älyttömän iso näyttely tuo kotinäyttely ja ilman koiraakin vähän aina hirvittää, mä kun en oikeen viihdy älyttömän ihmismassan keskellä. Hyvinkään noutajien erkkari ois myös mukava käydä mutta on pitkälti kyydeistä kiinni (kohtahan sitä saa jo ite ajella, pitää ottaa ilo irti kun vielä saa matkat nukkua takapenkillä :D).

Ihan mukavasti tossa ois jos nuo muutamat näyttelyt pääsis tänä vuonna käymään. Nyt kesällä piti käydä vaikka missä mut sit vaan jäi ja jotenki "säästelin" Hildalle, että joku vielä jaksaa meitä kyyditä ympäriinsä kun on kesän saaneet olla rauhassa. Ei päästy edes GR:n leirille, ja mä kun olisin saanut ottaa jopa sekä H:n että O:n mukaani (meillähän ei oo koskaan kiistelty siitä kenen mukana koirat on..). Näyttelyiden takia pitäs päästä näyttelykurssille harjottelemaan vaan en saa ketään kiinni että ottas meidät kurssille mukaan ja antas vähän lisätietoja. Joo ei mitään kiirettä, kurssi alkaakin vasta keskiviikkona.. -.- Että mä inhoon ylipäätään kun joudun puhelimella hoitaan asioita ja sit kun hoidan niin ei hoidu. Toivotaan parasta että huomenna onnistuis.

Tokoilu on epämääräsessä vaiheessa, ei olla nyt treenattu pariin viikkoon oikeen mitään kun koirat on ollu mökillä tai ite oon huidellu päivät muualla. Istuminen, maahanmeno, perusasento, seuruu, luoksetulo, paikallaolo.. Kaikki jokseenkin kohtalaisen hyvin sujuu. Ja noudot tietty, ihan hyvällä mallilla. Pitoharjotukset onnistuu nyt ihan mielettömän hyvin. Suostuu myös tuomaan damit mulle ihan mukavasti vaikka ilmeestä välillä näkee että huvittas ottaa hatkat ja pitää itellään. Vesinoudoista varmat palautukset ja välillä tuntuu olevan huvittavan kiire tyrkätä dami mun käteen että pääsee ravistelemaan; "Tuokaa joku nyt äkkiä se käsi!" Muuten on vaan treenailtu erikseen nenänkäyttöä ym. perusteita ja aletaan vetää hommaa kasaan varmaan viimestään kun siitä mahdollisesta murkkuilusta päästään. Katsellaan sit joko ens vuonna saatais taipparitreenaukset hoidettua. Jos niin pian onnistuis niin tavotteellisesti nomeen vaan.

Odessan tavotteelliset taipparitreenailut jatkuu pienestä kakomisesta huolimatta. Ens viikon taipparit on peruttu kun uiminen rupes hirvittämään niin pirusti ja lopulta koko koira meni ihan sekasin: valeraskaus. Tais olla vähän hätiköityä toimintaa multa kun kuulin vähän sellasta että perjantaina ois hengenpelastushommat jatkunu. Kukaan ei kylläkään oo kertonu lähteekö damia hakemaan joten turha vielä iloita. Aina kuitenkin helpompi lähteä treenaamaan kun ees suostuu veteen menemään, vaikka sit vaan kun muitakin on. Ja jääpä meille nyt aikaa varmistaa jälkeä. Niinhän me vaan saatiin tänä kesänä surkeasta mahtavaks hakuruutukin, ei paha ollenkaan. :)