Eilen aloitin jo mukamas tänne kirjoittamaan mutta mitä lie tulikin päähän lähteä kesken kaiken tekemään niin homma jäi kesken. Eli tässä uuden vuoden alla pitää nyt tottakai hieman kirjoittaa menneestä vuodesta ja tavoitteista seuraavalle.

Vuosi 2007 oli meillä varsin rauhallinen varmasti monen ulkopuolisen silmin. Itselle kuitenkin oli moni asia ihan  uutta ja jännittävää, Ninnin kanssa kun ei ikinä olla osattu mitään tehdä ja nyt kun tuli Odessa rääpäle taloon niin on tutustuttu näihin koiraharrastuksiin hieman tarkemmin. Keväällä huhtikuussa (?) pyörähdettiin ensimmäisessä mätsärissä, ei niin hyvällä menestyksellä mutta käytiinpä kuitenkin. Sen jälkeen Ninni osallistui pariin seuraavaan, Alinan handlaamana suurimmaksi osaksi, kiitämme Alinaa kun uskalsi tuon höperön viedä kaikista tempuista huolimatta! Syksyllä koitettiin Odessan kanssa uudestaan ja sujui aivan upeasti, saatiin kehuja että nyt on ikäisekseen todella hyvin käyttäytyvä koira jne. Ikävä kyllä lopuksi alkoi neiti väsyä ja jäätiin nippa nappa sijoittumatta. Joka tapauksessa intoa saatiin ja katsellaan ensi vuonna lisää. Ninnin kanssa käytiin agilitya kerran kokeilemassa, taas kiitämme Alinaa! Vauhtia mummossa riitti, mutta perustottelevaisuus, perustottelevaisuus ja vielä kerran perustottelevaisuus! Viralliseen näyttelyynkin oli ajatus osallistua Odessan kanssa, mutta itse en taas ollut asioista ihan perillä niin se jää ensi vuodelle. Muuten vuosi on mennyt itsenäisesti lähinnä tokoa ja noutojuttuja treenaillen, ja Odessa kävi myös muutaman kerran käytännön metsällä hienosti toimien. Odessalla tuntuis nuo noutohommat olevan kaikkein mieluisinta puuhaa ja on myös varsin taitava, kun vaan itse osais paremmin harjotuttaa.

Vuodelle 2008 toivotaan sitä virallista näyttelyä, mieluiten useampaakin, katsotaan nyt miten käy, tällä(kään) hetkellä Odessa ei ole ihan näyttelykunnossa ja on noissa näyttelyreissuissa kyllä aina oma järjestelemisensä kun kyydit sun muut on hommattava. Myös ajatuksissa että Ninniä voisi käyttää, mutta nähdään ensi vuonna saadaanko toteutettua. Taipparit myös mielessä Odessan kohdalla, toivottavasti keväällä päästäisiin noutoharjoituksiin kun siirtyvät keskiviikolle, katsellaan sen jälkeen uskalletaanko yrittää. Tokossa jatketaan itsenäistä treenailua rauhalliseen tahtiin, harkitsen erään koirakoulun tottelevaisuuskursseja, sen verran vaan tyyristä puuhaa enkä ole varma minä viikonpäivänä koulutuksia yleensä pidetään, viikonloput kun eivät edelleenkään meille käy. Odessalla edessä myös kyynär- ja lonkkakuvaukset, pidetään peukkuja että saataisiin hyvät tulokset, sen jälkeen voitaisiin harkita sitä agilitya ainakin kokeilumielessä. Toivotaan myös että päästäisiin ensi kesänä osallistumaan Golden Ringin leirille.

Jotakin lajivalintoja ois varmaan syytä tehdä, itsellä kiinnostusta etenkin tuohon tokoon, mutta se onkin sit eri asia et mitä koira tykkää tehdä.

Hyvää uutta vuotta 2008 erityisesti Odessan kasvattajalle, sisaruksille ja vanhemmille perheineen sekä tietysti Alinalle &Vilmalle ja kaikille muillekin!