Aina ah niin mielenkiintoinen katsaus edellisvuoteen ja seuraavan vuoden tavoitteet. ;)

Odessalle olin lupaillut kohtuullisesti näyttelyitä ja taipparit, ehkä tokokokeetkin? Saldona yksi näyttely ja peruttu ilmoittautuminen taippareihin.. Hupsis. No, tähän löytyy kyllä selitys: Hilda. Syksy kierrettiin näyttelyitä kakaran kanssa, joten Odessa jäi tällä kertaa vähemmälle. Loppukeväästä Odessalla oli aikas upea turkki, joten sikäli oli tosi hölmöä jättää käymättä. Katsellaan ensi vuonna. Jatkossa mennään vaan ja ainoastaan hyvässä näyttelykunnossa, kun tossa on kaksi koiraa, joista valita eli ei tarvi aivan laiskaks ruveta. Taippareissa oltiin vaan ties monennellako varasijalla ja peruutuksen aiheutti valeraskaus ja (toivottavasti) siitä aiheutunut uimahaluttomuus. Treenattiin kyllä kovasti, olkoonkin että kanijälki yhä vaan on melko heikko. Ninni ei näyttelyissä käynyt eikä tule enää käymäänkään, sillä ontuu varmasti lopun elämäänsä.

Ja Hildasta kun en tavoitteita asettaessani tiennyt, niin niitä ei sitten ollenkaan ollutkaan. Joka tapauksessa käytiin jopa neljässä näyttelyssä vaihtelevin menestyksin. Uskaltauduin myös ihka ensimmäiselle tokokurssille ja tästä onkin helppo jatkaa. Kovasti on opiskeltu perustottelevaisuutta, noutoja ym. ja sanoisinko että siinä on kyllä varsin hieno haukku. :) Ihan mainio persoona. Yks tämmönen sitten mullekin, kiitos. Hassun hölmö rohkea ilopilleri aina menossa mukana.

Eipä siinä, ensi vuosi näyttää varsin mukavalta. Yhdistyksellä näytti olevan jos jonkinnäköistä nouto- ja taipparikoulutusta sekä leiri ja yritetään mahdollisimman paljon osallistua. Odessan mieluusti ilmottaisin kevään Laukaan taippareihin, mutta täytyy katsella vielä niitä ongelmakohtia ja ennen kaikkea uiminen. Hildan kanssa lienee turha yrittää ainakaan ennen syksyä, sen verran ollaan vielä vaiheessa. Ties vaikka sitä Odessan kanssa sinne tokopuolellekin kerkeäisi. Mutta se vaatii kyllä työtä, että treenataan koemaisia tilanteita ym., joten on ihan ohjaajasta kiinni, miten into riittää. Ohjaajan pitäisi myös keskittyä mm. kouluun ja lähestyviin kirjoituksiin.. Mutta näillä mennään ja eihän tämä olleskaan pahalta näytä, kevät ainakin lienee varsin mukava harrastussaralla.

Niimpä meidän lauma toivottaa kaikille onnea ja menestystä vuodelle 2010!