Osaisinkohan kirjottaa lyhyesti ja ytimekkäästi viikon treeneistä? Ehkä.. ehkä en. Tosin hirveesti ei kirjoittamista olekaan, kerettiin treenata vissiin kolmena päivänä, kun mun piti (paniikissa viime tipassa, as always) hoitaa 1. jakson tehtävät loppuun. Nyt on taas tehovaihde päällä ja matikan laskut saa unohtaa viikoiksi eli koirat pääsee treenaamaan, treenaamaan ja treenaamaan. :)

Alkuviikosta kävin koulun jälkeen kotona käytännössä vaan hakemassa  nuorimmat koirat ja lähdettiin treenaamaan. Viikon ainoat noudot. Ideana oli paitsi motivoida Odessaa (joutui katselemaan kakaran työskentelyä) myös kokeilla Hildan työskentelykykyä kun kaveri on häiriönä. Vuorohakua siis tällä kertaa. Hilda aloitti. Vaikutus oli Odessaan just se mitä hain, tarkkana ja sen näkönen että nyt hitto se kakara pois, mä hoidan tän. Hilda taas on huomattavasti huolimattomampi ja pistää leikiksi, dami tuli kaartelujen kautta just ja just käteen jne. eli me treenataan jatkossakin vielä lähinnä kahdestaan. Joka tapauksessa damit löysi hienosti. Odessa vuorollaan taas näytti hienoa työskentelyä. Ainut on että menee vähän siinä turhan hösellyksen rajamailla välillä, mutta yleensä hetken juoksentelun jälkeen rauhottuu ja alkaa tehdä hommia. Hienosti löytyi ja vauhtia sekä intoa oli.

Muina päivinä tokoiltiin. Erityisesti eilen molemmilta aivan mahtavat treenit! Odessa seurasi hienosti kuin mikä ja vieläpä reippaasti! Voi että on ihana että senkin mielestä tokoilu näyttäs pikku hiljaa olevan kivaa. :) Askelnopeuttakin vaihdeltiin hiukan, ei ongelmaa. Sit tehtiin sekä liikkeestä seiso että liikkeestä makuu. Seisomista ei koskaan opeteltu täysin valmiiks joten siihen saa vielä käsiapuja, mutta hienoja nämäkin! Loppuun vielä istu-maahan-seiso eri järjestyksissä, tää yllätti. Kun enhän mä oo periaatteessa tota seisomista ees kunnolla vielä opettanut ja fiksusti käytän samaa käskyä kun näyttelyseisotuksessa (eli: älä hievahdakaan, jooko). Ihan älyttömän upeaa! Kaiken lisäks asennon vaihdokset sujui tosi hienosti, ei ylimäärästä eteen päin liikkumista tai muuta, nopeasti ja sulavasti. Upeetaupeetaupeeta!!! Ja perusasennot tyylikkäitä ja vauhdikkaita, näissä oli kesällä pientä ongelmaa.

Sitten Hilperöinen.  Liikkeinä seuruu, makuu ja liikkeestä seiso. Maahanmenossa oon yrittänyt paukuttaa sitä nopeutta ja oikeeta tekniikkaa ja eilen meni nappiin. Hilda on ihan intona uudesta palkastaan: revitään köysilelua. Palkkasin välistä myös nameilla. Köysi on jatkuvasti mulla kainalossa ja tämä vissiin hiukan motivoi, Hilda teki liikkeet salamana, myös maahanmenon. Ja tää käsky on yleensä se minkä hän "juuri ja juuri saattaa ymmärtää".. Otettiin myös "melkein liikkeestä maahan" eli ideana ettei tuu mun jalkoihin kiinni ja hoksas tänkin. Seuruu hienoa ja nyt on saatu myös pituutta lisättyä, aikasemmin kolmen askeleen jälkeen alko hamuamaan palkkaa. Liikkeestä seiso on vieläkin ihan alkutekijöissään eli käsien avulla "yllätetään" koira pysähtymään.

Erityismaininta Hildan keskittymiskyvystä. Meillä asuu naapurissa tyttö, jonka pitää aina joka ikinen kerta päästä koiria silittelemään jos sattuu ne näkemään ja välillä tuntuu että oven takana on jo odottamassa kun lähdetään ulos.. Ja muut pihan lapset seuraa perässä. Treenirauhasta on siis turha haaveilla ja kyseinen tyttö hivuttautuu pikku hiljaa lähemmäs kunnes on muutaman metrin päässä. Hilda jatkaa hommia niin kun ei mitään! Tuon ikänen riiviö joka muuten vaan ulkoillessa on kyllä kiinnostunut kaikista ja kaikesta mikä liikkuu. Selvästi on tilannetajua. ;)