Nyt se arki alkoi ja vaikka tää yks on jo aivan hautautunut erinäisten kouluprojektien ja läksykasojen alle on koiratkin saaneet treenailla kiitettävän paljon.

Näyttelykurssilla käytiin tiistaina tihkusateessa pyörimässä. Se oli sittenkin ihan hyvä idea, kiva kun ainakin tunnin viikossa joutuu oikeesti keskittyyn ihan täysin johonkin muuhun kun kouluun. Mulla ois hirveesti intoa päästä jo vihdoin kehiin pyörimään vaan toistaseks ei oo muuta vielä tulossa Golden Shown lisäks. Alustavasti kylläkin kateltu. En haluis että tauko venyy sinne joulukuulle. Hyvin on harjotteluaikaa ainakin sit. Ja Hildahan meni ihan mielettömän nätisti tiistain treeneissä. Jätti melkeen kaiken ylimääräsen pois, haukkumista ei kertaakaan eikä pahemmin riekkunut toista koiraa kohden. Tosi kauniisti näytti liikkeetkin, nenä vaan välistä maassa mutta se nyt on pikku juttu. :) Kouluttaja sano että siitä varmasti tulee oikeen mukava harrastuskoira, ei mee mistään hämilleen ja noin pitkän treeninkin jaksaa olla. Ja mein riiviöltä ei kulemma todennäkösesti tarvi energiaa purkaa ennen kehiä kun menee sen verran nätisti?! Mä koko ajan aattelin että käsissä on Ninni II.. Ei mutta oikeesti se on kyllä ihan mielettömän mukava penska, en ymmärrä millä mä sen korvaan sit kun mut potkitaan kotoa pois jos tuollasena pysyy. ;) Ilopilleri kera aivojen eikä kuitenkaan aivan ylivilkaskaan. Ens kerralla näyttelykurssille onkin tulossa enempi koiria häiriöks, saa nähdä kuin käy. Aikamoinen shokki odottaa kyllä kun ei olla missään näyttelyä vastaavissa tilanteissa käyty, mätsäreitäkin ollut tosi niukasti ja koulutuksissa ollut vähän porukkaa.

Tokoillaankin tietysti ja ihan nätistihän tuo tekee mitä on opetettu. Hilda kyllä oppii joitakin asioita tosi nopeesti. Kerran oon pyytäny sitä istumaan ja odottamaan että saan portin auki ja meen itse edeltä ja nyt tekee samoin aina, myös ulko-ovella. Ihanaa kun ei tarvi pelätä että livahtaa ovesta, vaan tapittaa siinä että aijaa, nytkö ei ollutkaan mun vuoro. Mä en tokoliikkeitä kuitenkaan oo uskaltanu kauheesti uusia vielä ottaa vaan niitä muutamia treenataan mitä alusta asti ollaan tehty. Eiköhän sitä kerkeä. Odessankin seuraaminen alkaa olla melkosen kaunista vaikka tosi lyhyitä vaan ollaan kyllä tehty. Mutta häntä heiluu ja on muutenkin reippaana, se on pääasia. Noudot on upeita edelleen, täysillä damille ja sen kans takas. Perusnoutoja enempää ei olla nyt tehty. Mökillä oli kyllä mukana taas kaikki vehkeet vaan sorruinpa sit makoilemaan laiturilla kera kirjojen ja musiikkisoittimen.