Ninni ja Odessa on muutaman päivän olleet nyt reissussa ja Hildalla on hieman virrrrtaaa. Ollaan sitten treenattu aika urakalla, koska Hilda ei valitettavasti energiaansa yksin osaa purkaa vaikka tää kuinka toiveikkaasti päästää sen ulkona hihnasta ja toistaa "vapaa!" Hilda tekee pienen nuuskutteluringin ja palaa mun läheisyyten makoilemaan. Lenkkeillä en vielä juuri uskalla kun pitäs asfaltilla talsia eikä ehkä ole tuon ikäselle hyväks, en tiedä. Eli noutoja, noutoja ja lisää noutoja. Työintoakin löytyy mahtavasti. :)

Tänään ollaan keretty yksi treeni tehdä. Alkuun otettiin jälleen muisti. Hilda oli ihan intona. Kanto-ote vaihteeks upea, ei sikarikantamista tai ylimäärästä pelailua. Vauhtia piisas ja palautukset on tosi hyvällä mallilla! Tänään ei pudonnut kertaakaan. Mä oon tän viikon treeneissä toistanut pidä-käskyä kun Hilda on ollu n. metrin päässä ja tästä on selvästi ollut apua. Hienoa!

Sitten se hakuruutu. Hilda jokseenkin ymmärtää käskyn eron yksittäiseen noutoon ja ymmärtää, että dameja on useampi. Hilda kuitenkin on aina nähnyt kun olen damit vienyt. Hilda käyttää hyvin vainua, mutta ihmettelen välillä, että miten se onnistuu juoksemaan parikin kertaa aivan damin vierestä ennen kun hoksaa.. Eli ihan oikealla alueella on ja tietää mitä tekee mutta, voi parinkymmenen sentinkin päästä vaan mennä ohi, tasaisella maalla jolla ei kasva varpuja tai muuta. Mun pitänee alkaa myös tehdä hieman suurempaa hakuruutua, koska Hilda mielellään vaihtaa. Ja kyllä, mä tiedän että koiralle ei pidä antaa mahdollisuutta tähän, mutta enhän mä tajunnut, että se voi kesken palautuksen pudottaa ja juosta suoraan toiselle joka on 10 m takaviistoon. No, hyvin se ainakin löytää..

Ekat kakkosmarkkeerauksetkin on tehty vähän kokeilumielessä. Ei valittamista, tosin tuo hakuruudun ohi juokseminen toistuu tässäkin. Selkeesti kuitenkin tietää mistä etsiä, joten ei huolta sen suhteen.

Tokossa otettiin vähän uutta, liikkeestä seisominen. Ihan alkutekijöissään vasta, opetellaan seisahtumista niin että työnnän koiran nenän eteen namia kesken liikkeen. Seuruuta tähän on turha yhdistää vielä aikoihin, kun ei olla sitä edelleenkään tehty kun muutaman askeleen pituuksia. Myös maahanmenon tekniikkaa hiotaan, kun Hilda menis mieluummin istumisen kautta. Tätä alunperin opetin jo pennusta asti näin, mutta saatiin ohjeeksi jättää myöhemmäksi. No, sikäli se ei auta että edelleen ongelma on käsimerkin poistamisessa, kyllä se teknisesti osaa kumauttaa kyynärät edellä.

Tänään varmistui meidän Lahden näyttely, eli Hilda pääsee myös erilliseen pentunäyttelyyn esittäytymään. Saa nähdä miten kakara jaksaa jos edellispäivän on ollut Porissa treffaamassa sisaruksia. Jyväskylän näyttelyä on onneks vielä aikaa miettiä.

Ninnin ja Odessan kuulumisia sain eilen. Ninni on loukannut jalkansa ennen kuin on jahtiin päässytkään, eli mummeli siirtyi nyt sitten eläkkeelle. Odessakaan ei eiliseen mennessä ollut vielä noutohommiin päässyt. Yhden teeren oli ilmeisesti saanut puskista ylös, ei siis aivan tyhjänpanttina ole suostunut olemaan. ;) Lisäksi oli kulemma vähän jänöäkin ajattanut.. Sellasta oma-aloitteisuutta.

Vaan nyt me suunnataan vielä Hildan kanssa metsään treenailemaan, kuivemmat olosuhteet kylläkin kelpais.